Kladdkaka med lakrits
Kladdkaka med lakrits Foto: Stellan Herner

Konditorns bästa kladdkakor

Grattis alla chokladälskare! Nu kommer uppföljaren ”Fler kladdkakor” av Mia Öhrn. Ännu kladdigare, ännu godare.

Konditorn Mia Örhn började baka redan som 4-åring.

– Jag har alltid gillat att baka. Min mamma bakade inte så mycket så det var ju tacksamt att stå för bakandet hemma, säger hon.

Sedan hennes första bok Kladdkakor kom ut 2003 så har Mia Öhrn

jobbat på att förfina och förbättra nya kladdiga verk. Hennes egen favorit i nya boken är jordnötskladdkaka.

– Jag gillar att det är en massa olika konsistenser och smaker. Den mjuka chokladen mot de krispiga jordnötterna och det salta i nötterna mot det söta.

Varför är kladdkakor så populärt, tror du?

– Det är ju så himla gott. Det är svårt att misslyckas med en kladdkaka och om man är chokladsugen går det snabbt att göra. Det är tryggt och gott, helt enkelt.

Mer om Mia

Namn: Mia Öhrn.

Ålder: 30.

Bor: Kungsholmen i Stockholm.

Familj: Sambo.

Aktuell: Med boken "Fler kladdkakor" (Ica bokförlag).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!