1 av 2
Konditorn Anna Nordh
2 av 2: Konditorn Anna Nordh Foto: Helén Pe / Helén Pe

Konditorn: Så lyckas du få goda och saftiga lussebullar

Lussebullar eller lussekatter är för många det viktigaste bakverket till advent och julfikat. Att baka saftiga, luftiga och smakrika lussebullar är egentligen inte svårt, men det finns en del att tänka på för att inte riskera att få torra bullar. Här hittar du konditorns bästa proffstips för att lyckas med baket, och undvika klassiska misstag. Hur är det egentligen, ska man blanda i Kesella eller inte i degen? Och varför är det en bra idé att använda sprit i bakningen? Kolla här!

Det stora julbaket börjar för många under första advent, men även tidigare än så. Lussebullar eller lussekatter är ofta det första som bakas och äts under hela december. Bullarna ska vara luftiga, saftiga och smaka mycket saffran. Allt om Mat:s konditor Anna Nordh ger här sina bästa tips på hur du lyckas med saffransdegen.

Smält inte smöret

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Nu får du tillgång till Allt om Mat.

  • Du får såklart också tillgång till hela Expressen Premium!
  • Black week-erbjudande: Läs gratis till 28 februari – därefter 79 kr/mån.
  • Avsluta prenumeration online när du vill

Aktuellt just nu