<p>L&auml;gg i r&auml;korna precis f&ouml;re servering s&aring; blir de inte sega.</p>

Lägg i räkorna precis före servering så blir de inte sega.

Foto: Susanna Blåvarg

Kerstin forskar fram mat mot cancer

Forskaren Kerstin Hultén vill använda rena råvaror när hon lagar mat.

Kerstin Hulténs fisksoppa med lax och räkor doftar ljuvligt av timjan och vitlök. Skaldjur i gör soppan vacker, god och fräsch.

&ndash; Det som är kul med musslor är att det är så himla lätt och ser festligt ut i soppan, säger hon.

Se bara till att musslorna är stängda då de läggs i grytan och öppna när de kokat.

&ndash; Vi har turen att bo nära havet, vi brukar handla i fiskbutiken i hamnen. Men fin fisk finns ju att få tag på i vanliga affärer och fryst är inte fel, säger Kerstin Hultén.

Det ligger i tiden att ta vara på mat

Räkornas skal, som fräses i olivolja, ger smak och sälta åt soppan. Kerstin själv använder inte buljongtärning utan ökar hellre mängden salt i soppan om det behövs.

&ndash; Smaken blir supergod genom att koka ur skalen. Och det ligger ju i tiden också att ta tillvara maten, att inte bara slänga. På samma sätt kan man även ta hand om benen från kyckling till buljong.

Kerstin Hulténs kök bygger på bra råvaror och enkelhet. Det är inte tal om att laga krångliga såser. Och hon ser till att använda mycket örter och kryddor, liksom kål och vitlök.

Laga Kerstins fisksoppa

Här är recepet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!