Jobbproblem? Ta en kaffepaus!

Vad gör du när chefen varit orättvis eller när du fått kritik av en kollega på jobbet? En undersökning visar att det är då vi tar en kopp kaffe.

75 procent av de tillfrågade 20-30 åringarna svarade att de i första hand dricker kaffe på jobbet för att varva ner eller samla sig. Det kan handla om nervositet inför ett möte, om datorn krånglar eller om chefen varit orättvis, visar undersökningen som gjordes av Selecta.

Inte lika snabbt springer vi till kaffeautomaten när det hänt något positivt. Totalt sett är suget efter kaffe minst när det är dags att fira något på arbetsplatsen.

Våra kaffevanor verkar bero på att kaffepausen har en lugnande effekt. En avkopplande stund med drycken förknippas dessutom med kreativitet, menar Johan Lindholm, marknadschef för Selecta.

Ju äldre vi blir, desto mer behöver vi kaffe för att öka kreativiteten. Av de 51-60 åringar som tillfrågades, svarade flest att de tar kaffe när de vill utbyta erfarenheter eller behöver input från kollegor.

Undersökningen delades in i fyra åldersgrupper och bygger på svar från 865 personer som är hel- eller deltidsanställda, egenföretagare, arbetar på ett företag med fler än tio anställda och som dricker kaffe dagligen.

Foto: Holger Edström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!