<p>Niclas Wahlgren tycker om att bjuda p&aring; middag.</p>

Niclas Wahlgren tycker om att bjuda på middag.

Foto: Petter Karlberg

Heta smaker hos Niclas Wahlgren

Niclas bjuder gärna sina gäster på quorn, som är både gott och hälsosamt.

Niclas Wahlgren brukar be sina gäster komma vid halv sju, när han fortfarande lagar maten. Det är hans sätt att skapa en skön atmosfär med dofterna från maten som bygger upp en härlig förväntan.

Var får du influenser ifrån när du lagar mat?

– Det är precis som när jag skriver musik, det är personer och platser som inspirerar. När jag är ute och äter, framför allt utomlands, så tycker jag om att noga granska vad det är jag äter för att förstå vilka ingredienser och kryddor som används. Sedan försöker jag laga rätterna själv.

Vad lagar du om du ska bjuda goda vänner på middag?

– Jag har ingen paradrätt utan det där ändras hela tiden. Just nu är jag helsåld på det thailändska köket eftersom deras matkultur

handlar om att servera rätter som är smakrika, innehåller naturliga

salter och mindre fett.

Du använder gärna quorn i dina rätter, varför?

– Många i min närhet är vegetarianer och det var genom dem jag provade quorn första gången. Numera äter jag det själv mycket

ofta både till vardags och till fest. Det jag gillar mest med quorn är

att det är så användbart och dessutom både gott och hälsosamt.

Tycker du om att improvisera eller följa recept?

–Det är jättekul att improvisera och det brukar faktiskt bli väldigt uppskattat. Det händer ofta att mina vänner säger ”Niclas, jag är hungrig. Laga någonting till mig” när de är hemma hos mig. Och det gör jag gärna. Efteråt älskar jag när de säger ”Hur i hela friden gjorde du det där”. Men mat ska inte vara svårt, man ska inte behöva uppfinna hjulet varje gång. Det är sällskapet som är det viktigaste.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!