Foto: Lina Eriksson

Helgmiddag med helstekt kalkon och goda tillbehör

Recept på kalkonmiddag med härliga tillbehör som hasselbackspotatis, pumpapuré och fryst cheesecake till efterrätt. Här har Allt om Mat:s receptmakare Gunilla von Heland komponerat en lyxig helgmiddag med ugnsstekt kalkon.

När storfamiljen, vänner och släkt ska samlas är ugnsstekt kalkon perfekt att bjuda på. Dela gärna upp jobbet så någon ansvarar för drink och tilltugg och någon annan för efterrätten. Det blir extra roligt när fler är delaktiga!

Fördrink med tranbär

Snacks till minglet

Helstekt kalkon med goda tillbehör

Tillbehör till helstekt kalkon

Dessert med fryst cheesecake

MATCHA MAT & DRYCK

TILL HELSTEKT KALKON MED PORTVINSSKY: Chateau Ste Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon 2018, (3501) USA, 209 kronor. Smakrikt rödvin med toner av slånbär, plommon och örter. Lätt rostade toner, bra struktur och med värme i eftersmaken. Finns även på halvflaska.

TILL PUMPACHEESECAKE MED KARAMELL OCH PEPPARKAKSKRYDDA: Gérard Betrand Rivesaltes Ambré 1985 (8381), Frankrike, 109 kronor (37,5 cl). Starkvin med tydlig sötma, toner av torkad frukt, vanilj, pomerans och nötter.

ALKOHOLFRITT TILL VARMRÄTTEN: Jus Griotte Alain Milliat, Frankrike. Nr 1913, 79 kronor. Must av moreller. Smakrikt med drag av körsbär och mandel. Sötma som balanseras av frisk syra.

Läs också: Trerättersmiddag på en timme - lax och oxfilé på menyn 

Läs också: Trerätters på en timme med svenska smaker - recept här! 

Aktuellt just nu