Foto: Shutterstock

Hard seltzer – allt du vill veta om drycken

Hard seltzer är en alkoholhaltig dryck med en bas av kolsyrat vatten och alkohol. 2020 lanserades den i Sverige. Här får du veta mer om den populära drycken.

Hard seltzer är en alkoholhaltig dryck med lågt kaloriinnehåll som under senare år blivit populär i framförallt USA. Drycken har även tagit sig in på den svenska marknaden och finns nu i Systembolagets sortiment.

Hard seltzer, även kallad spiked seltzer och hard sparkling water, har en bas av kolsyrat vatten (seltzer), alkohol (hard) och någon form av smaksättare, t ex citron och lime. Drycken, med alkoholhalt kring 5 %, lanserades i Sverige 2020. I Systembolagets sortiment finns redan flera svenskproducerade varianter från bland andra Carlsberg, Fors, Forest och Uppsala bryggeri och under hösten lanserade Supreem sin variant.

– Vi har länge sett en efterfrågan på en alkoholhaltig dryck som är svalkande och fräsch utan att vara för söt. Efter att ha sett hur populärt hard seltzers blivit i USA kändes det självklart att vi skulle ta fram svenskproducerad hard seltzer på rena ingredienser och med lågt kalori- och sockerinnehåll. Extra kul är det att vi gör det i samarbete med ett mikrobryggeri i Dalarna, säger Nina Saving, grundare Supreem, i ett pressmeddelande.

Även Kopparberg lanserar hard seltzer i två smaker och bryggeriets version av drycken är vegansk, sockerfri, glutenfri, innehåller 93 kalorier per burk och tar plats som lågkaloridryck.

Foto: Kopparbergs bryggeri

Kom ihåg: Liksom all dryck innehållande alkohol rekommenderas en måttlig konsumtion.

Läs också: Recept på bubblig jordgubbsbål

Läs också: Recept på läskande bål

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!