Foto: Respektive producent.

Här har du din påsköl

12 gula öl - vilken passar dig?

Att påskölen i år ska vara svensk råder det ingen tvekan om - 10 av de 12 är svenska. Säkert är också att många kommer från svenska mikrobryggerier; Dugges, Sigtuna och Slottskällan har fått plats bland lanseringarna på Systembolaget inför påsken.Överlag är
det en relativt jämn kvalitet men några öl får plus i kanten, lite beroende på när ölen ska drickas och vad det är för mat på tallriken.

Eriksberg Påsköl Carlsberg, 5,8 %, flaska 50 cl, 16,50

Mörkfruktig med rund sötma. Intensiv kolsyra och bra skum i en klassiskpåsköls-stil. Även denna funkar till det mesta av påskmaten.Oppigårds Easter Ale
Oppigårds bryggeri, 5,3 %, flaska 50 cl, 27,90

Årets bästa humle-öl bland påskvarianterna. Blommig doft med härligt orange-röd färg och mjuka honungstoner. Till laxen.

Pumpviken Påsköl Nynäshamns Ångbryggeri, 5,8 %, flaska 50 cl, 30,20

Sprittande frisk med lakrits och örter i smaken. Inte för den fege, här är det stora smaker i varje klunk. Bör testas till sillen.

Jämtlands Påsköl Jämtlands bryggeri, 6 %, flaska 50 cl, 20,90

Personlig stil med honung, örter och säregen smak - inte negativt men kanske inget för den som vill ha påsköl med nedtonad smak. Till lammet eller en viltstek.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!