<p>Efter all p&aring;skmat kan det vara sk&ouml;nt att &auml;ta lite mer h&auml;lsosamt</p>

Efter all påskmat kan det vara skönt att äta lite mer hälsosamt

Foto: Jupiter

Här är bästa detoxmaten

Efter påskhelgens överdåd av mat och godis kan det vara skönt att starta om kroppen med lite hälsosammare mat.

Här är bästa tipsen för en enkel detoxkur:

Fibrer

Vänta tills du är hungrig och starta om magen med en havregrynsfrukost. Fibrer är snälla mot magen och vattenhalten återställer kroppens vätskebalans. Fyll gröttallriken med fruktbitar för att lägga till renande antioxidanter.Fruktsocker och nötter

Grekisk yoghurt med honung är bra detox-mat, och dessutom väldigt gott! Fruktosen i honungen hjälper kroppen att bränna rester av alkohol. Strö nötter över mellanmålet för att få lite extra protein.

Laga hett och vegetariskt

Kött tar lång tid för magen att smälta, prova en vegetarisk chili istället för att rena systemet. Bönor och linser har bra proteininnehåll, och chili sägs verka inflammationshämmande.

Kronärtskocka

Kronärtskocka är gott och fräscht att blanda ner i maten. Den innehåller dessutom antioxidanter som är bra för leverns renande arbete.

Bota sötsuget med fruktdessert

Efter en helg med chokladägg och sötsaker kan sockerberoendet vara svårt. Trappa ner genom att göra goda fruktdesserer som är naturligt söta.

Källa: Health.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!