Halloweenfest - recept till lyxig middag helt i svart

Fira halloween med en lyxig middag med oxfilé, svart sangria och hemgjord lakritsglass. Här är recept till en elegant meny där det mesta går i svart – från välkomstdrinken till desserten.

Sugen på en festlig middag med det lilla extra? Då är den här menyn komponerad av Lisa Eisenmann Frisk & Monica Eisenmann perfekt. En middag i svarta nyanser med blodröda inslag - se recepten här!

Halloweenmeny

HALLOWEENMENY DRINK & TILLTUGG

Svart Sangria Chips + gräddfil med stenbitsrom, rödlök och gräslök

FÖRRÄTT

Svart risotto med rödbetschips

HUVUDRÄTT

Helstekt oxfilé med svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré

DESSERT

Snabb och enkel lakritsglass

Fördrink

Tilltugg med rom

Huvudrätt med oxfilé

Efterrätt med lakrits

MATCHA MAT & DRYCK

TILL SVART RISOTTO MED RÖDBETSCHIPS: Delaire Graff Swartland Reserve Chenin Blanc 2019 (22014), Sydafrika, 189 kr. Fylligt vitt vin med generös frukt och aningen smörig ton. Här finns drag av plommon, örter, och en balanserad kryddighet. Fräschör i avslutningen.

TILL HELSTEKT OXFILÉ: Seghesio Sonoma Zinfandel 2018 (22562), USA, 223 kr. Generöst och smakrikt rödvin med toner av mogna körsbär, plommon, örter och fatkryddor. Lång och maffig eftersmak.

TILL LAKRITSGLASS: Domaine Pouderoux 2018 (7806), Frankrike, 106 kr (50 cl). Ekologiskt starkvin med nyansrik smak som påminner om körsbär, russin och en lätt pepprighet. Fint avvägd sötma.

ALKOHOLFRITT TILL FÖR- OCH VARMRÄTT: Nigrum ( 1925), Sverige, 42 kr (33 cl). Must gjord av svarta vinbär och druvor. Intensiv smak med sötsyrliga, lite kryddiga drag.

Läs också: 8 recept på läskigt goda bakverk till halloween 

Läs också: Allt du vill veta om halloween och varför vi firar högtiden