Foto: Pressbild

Gyllene glaset 2020 till Johannes Leitz

Johannes Leitz på Weingut Leitz i Rüdesheim i Rheingau, Tyskland, tilldelas årets Gyllene glaset för ett oförtrutet arbete med att förfina och förbättra sina viner.

– Det är oerhört glädjande att få ta emot denna utmärkelse. Ett kvitto på att allt det hårda arbetet i vingårdarna och i vineriet är både uppskattat och omtyckt. Vielen Dank, säger Johannes Leitz.

Tillsammans med naturen gör han det bästa av druvorna han odlar i olika vingårdslägen. Han tummar aldrig på kvaliteten vare sig det gäller enklare viner eller de mer exklusiva. Att han dessutom numera producerar alkoholfria viner med samma precision som på de övriga vinerna, gör honom till en ännu mer värdig vinnare av Gyllene glaset 2020.

Johannes Leitz fick i all hast ta över familjens vingård när hans far hastigt rycktes bort. Johannes var 21 år gammal och kastades in i vinvärlden och var tvungen att ta en massa beslut. Han bestämde sig omgående för att det var kvalitet som skulle vara ledordet och under, i vinsammahang, kort tid som vinproducent har han skaffat sig en respekterad position, ökat vingårdsarealen från några hektar till i dag cirka 40 och samtidigt stadigt förbättrat kvalitén. Nästan allt handlar om riesling. Hans satsning har varit framgångsrik. Han insåg tidigt att det enklaste vinet han säljer måste överleverera eftersom det är just det vinet de allra flesta kommer att förknippa med Leitz. Vinet Eins Zwei Dry finns i princip på alla systembolagshyllor och är en fin introduktion till vad Leitz har för stil. Det leder vidare till många högklassiga och personliga viner.

Årets Mat-Instagrammare – intervju med vinnaren hittar du här!

Stora matpriset 2020 går till... läs mer här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!