Foto: Susanne Almers

Grytor med högrev

Gör ett härligt och klassiskt långkok på högrev! Högrevsgryta bjuder på mört och saftig kött som är oemotståndligt gott.

Gulaschgryta - klassikern med högrev

Foto: Holger Edström

 Klassiska smaker på den mustiga gulaschgrytan som förstärkts med färsk paprika i rött och gult.

Den ungerska nationalrätten gulasch kryddas med paprika och kummin och serveras på nästan varje lunchställe i slalombackarna vintertid.

Det tar minst dubbla tiden att koka i vanlig gryta jämfört med tryckkokaren, så man sparar mycket energi. Det blir även mindre os och en fylligare smak. Alla slags långkok passar bra i tryckkokare, kalops eller dillkött till exempel.

Servera soppan med finhackad persilja och en klick crème fraiche och gärna ett rejält surdegsbröd till.

Gryta med högrev? Investera i en slow cooker!

Efter 5-6 timmar i en slow cooker har alla smaker från kött, grönsaker och örter blivit en mustig enhet, och råvarorna behåller sin konsistens och näring bättre än vid snabbare tillagning i högre temperaturer.

Att laga en större sats är heller inga problem. En slow cooker är alltså idealisk när man vill ha vällagad mat men också vill göra annat än att stå i köket.

Provkökets tips!

Bryn först, antingen i slow cooker eller i en stekpanna.

Använd rätt mängd vätska. Den låga temperaturen gör att spad inte kokar ner på samma sätt som det gör på en spis eller i en ugn.

Undvik att lyfta på glaslocket i onödan; då försvinner mycket värme.

Fler grytor med högrev:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!