Röding med örthollandaise
Röding med örthollandaise Foto: Martin Löf

Grillat med Per Morberg

Skådespelaren och kocken Per Morberg älskar att grilla. Här delar han med sig av favoritrecepten.

Per Morbergs bästa grilltips:

ASKGRÅ KOL

✤ Tänd grillen i god tid och börja inte grilla förrän glöden är askgrå!

KVALITET

✤ Använd grillkol av bra kvalitet, gärna briketter som ger längre glödtid.

FÖRBERED

✤ Ta fram det som ska grillas så att det hinner bli rumstempererat.

GÖR RENT

✤ Gör rent gallret med stålull eller stålborste innan du börjar och smörj sedan in det med lite olja.

BRA RÅVARA

✤ Var noga med råvaran: Välhängt marmorerat kött, riktigt färsk fisk, färska skaldjur, fräscha grönsaker, svindyr olja, en bra pepparkvarn, färska örtkryddor och ett bra salt.

Ps. Här kan du köpa Morbergs förkläde i läder

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!