Foto: Lasse Råde

Gott, ekologiskt och glutenfritt

Ölexperten Lasse Råde tipsar om goda ölsorter att prova.

Ekholmen Ekologisk Ale (1489) 4,7 %, Nynäshamn,  28:90 kr (50 cl)

En svensk ale, torrhumlad på Krav-odlad challengerhumle. Mycket behaglig balanserad smak, med rågbröd, aprikosskal och nötkola.

Lång eftersmak. En ale som kan njutas hela kvällen – inte minst tack vare den relativt låga alkoholhalten.

Betyg: 5

St Peter’s G-Free Ale (1577) 4,2 %, Storbritannien, 35:90 kr

(50 cl)

Helt utan gluten och en ale med mycket smak med humle, mandariner och en aning honung. Ändå lättdrucken på gränsen till en lager. God

beska och angenäm alkoholstyrka.

Betyg: 4

Brewdog 77 Lager (1500) 4,9 %, Storbritannien, 13:90 kr (33 cl)

Från det lilla kaxiga bryggeriet kommer en lager bryggd på ekologiska råvaror som smakar mer än de flesta – mörkt bröd, aprikos, humle och markerad beska. Fantastisk törstsläckare eller till nyfångad grillad makrill.

Betyg: 4

Åbro Sigill (1457) 5,2%, Åbro Bryggeri, 13:90 kr (50 cl)

En traditionell svensk stor stark med allt vad därtill hör – som aningar av citrus, rostat bröd och humle. Diskret beska och behaglig eftersmak. Bryggd på ekologiskt odlade råvaror. Förslagsvis till färskpotatis och

nyfångad fiskfilé.

Betyg: 4

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!