Foto: Getty Images/iStockphoto

Godaste vinerna till godsaker

En bra middag avslutas ju gärna med en härlig dessert - här är vinerna som passar bäst till!

Det kan vara svårt att para desserter med vin, men det finns ett par tumregler att hålla sig till.

Systembolagets expert tipsar om att tänka i färger: är det en mörk dessert, som exempelvis choklad så passar en madeira eller marsala bra till eftersom de är mörka i färgen båda två. Till en ljusare dessert kanske ett sött vitt vin är en bättre partner.

Var inte heller rädd för söta viner - om en söt dessert paras med ett för torrt vin kommer vinet smaka surt.

Serverar du en kall dessert går söta bubblor bra till men det är ingen idé att kosta på vinet för myckert. Kylan bedöver smaklökarna!

(Källa: Systembolaget)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!