Gasolgrillar med betyg

Fördelarna med gasol jämfört med kol är främst bekvämlighet och kontroll. Vi har testat både stationära och portabla modeller och här guidar vi till bästa köpet för dig.

Snabbt varm

När kvällarna blir varmare är det skönt att kunna tillreda middagen utomhus, och då är gasolgrillen smidig. Grillen blir varm på några sekunder och det är enkelt att reglera gaslågan. En stationär gasolgrill passar bäst på uteplatsen, medan en portabel modell både fungerar hemma och på utflykten.

Fakta gasol

Gasol är samlingsnamnet för olika blandningar av propan och butan. Gasol är ett förhållandevis rent bränsle som finns i olika flaskor. Dels små engångsflaskor och dels större flaskor som kräver tryckregulator och som fylls på efterhand. Olika grillar använder olika slags flaskor vilket påverkar kostnaden.

Så gjorde vi

Grillarna har testats med flera olika livsmedel som korv, kyckling, grönsaker och lax. Priserna är tillverkarnas rekommenderade och kan variera mellan olika återförsäljare. Maxbetyget är 5 getingar där bedömningskriterierna är design, grillprestanda, kvalitet, funktioner och valuta för pengarna. Mått anges i bredd x höjd x djup. De stationära och portabla grillarna har bedömts separat.

Klicka i bildspelet ovan för att se grillarna. De fyra första är stationära grillar och de sista fyra är portabla grillar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!