Dryck till gås – tips på vin, öl och alkoholfritt

Bästa vinet till gåsen? En pinot noir så klart.

Att äta gås på Mårtensdagen är kanske inte alla förunnat men får du chansen så ska du slå till – det är det värt! Till gåsen dricker man traditionellt en fransk röd bourgogne, det är druvan pinot noir som är klassikern just till gås. Här är ett av våra förslag.

Vin till gås

Bourgogne Pinot Noir Les Ursulines (78614), Frankrike, 149 kr. Friskt, rent och balanserat med lätta tanniner, god syra och lite bärinslag.

Öl till gås

Jever Pilsener (1506) Tyskland, 14:90 (33 cl). Pilsner i tjeckisk stil, brödig smak med inslag av honung.

Alkoholfritt till gås

Saxhyttegubbens Blåbär 100 % (1964) Sverige, 72 kr (33 cl). Smakrikt, lite strävt med toner av blåbär, örter och ett rökigt stråk.

LÄS OCKSÅ: Hel festmeny för Mårten gås

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!