Foto: Jupiter + respektive producent.

Fyra öl med det lilla extra

Ölexperten Lasse Råde testar ovanliga öl. 4 flaskor som har stor personlighet.Ardenne Blond
(11506), 4,7 %, Norge, 43:90 kr, (50 cl)

En rolig, om än dyr, uppstickare från grannlandet som inte direkt är känt för sina ölsorter. En oklar mycket fyllig lager med liten beska. Doftar rikt och har en fruktig smak där persika och något åt bananhållet slår igenom.

Betyg 4/5.Sotholmen Extra Stout
(11723), 7 5, Nynäshamns Ångbryggeri, 23 kr, (25 cl)

En tillfällig nyhet som bara bryggs under en vecka varje år. En mjuk aromatisk porter med gräddgult skum och smak av kaffe, kavring, en aning sirap och apelsinskal. Väl värd att sippas i små klunkar.

Betyg 4/5.English Dark Stout
(11709), 6,8 %, Danmark, 56 kr, (50 cl)

Ovanligt med en riktigt mörk stout från Danmark. Här finns mycket av stoutens typiska smaker med mörkt bröd, choklad, ja rentav lite tjära. Beskan sitter kvar en bra stund ihop med en fyllig eftersmak. Klart njutbart, men dyr.

Betyg 3/5.1/2 Idjit!
(11729), 7 %, Dugges, 39 kr, (50 cl)

Märkligt namn på en fyllig porter från det lilla bryggeriet på västkusten. Mycket beska och rejält rostad smak med mängder av choklad och kaffe. Fast något obalanserad med en kemisk eftersmak som säkert inte uppskattas av alla porterentusiaster.

Betyg 3/5.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!