Foto: Vinosconarte.com

Fullt med konst i Malaga

Fantasifulla vinetiketter ska visa på mångfald i spanska Andalusien. Malaga är inte bara sol och bad.

Vad är Malaga för dig? Bara en semesterort? Bara det starka söta vinet? Du får tänka om och klura på kombinationen vin och konst också när organisationen Malaga Conarte lanserar 10 viner - och 10 konstnärer.

Malaga i spanska Andalusien är ju så klart mest känt för sina stora semesteranläggningar, vackra stränder och härliga klimat. Som nummer tvåa i stadens claim-to-fame kommer det söta starkvinet med namnet malaga, ett vin som tillsammans med sherry och rioja tävlar om förstaplatserna på svenskarnas spanska vinkarta. Men nu vill initiativet Malaga conarte vidga vyerna lite och tar bland annat hjälp av - starkvinet.Det är 10 vingårdar
som är med och samarbetar med 10 konstnärer, konstnärerna gör etiketterna till vinerna och vingårdarna gör vinet. Fem av vinerna är starkviner och fem är vanliga viner och bland annat så ingår vingårdarna Dimobe med sitt Zumbral och Doña Felisa med sitt vin Chinchilla, båda två välrenommerade och prisbelönta bodegor.

Bland konstnärerna hittar man namn som Eugenio Chicano, Maribel Alonso och Jaime Rittwagen - alla med kopplingar till Malaga.Så kolla efter
Malagavinerna när du är i Spanien och vidga dina vyer via vinet. Projektet strävar efter att visa på mångfalden vad det gäller vin i Malaga och ge oss möjlighet att upptäcka mer än det söta starkvinet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!