Fredagsgourmet: Abborre med färskpotatis & bärdessert - klart på en timme!

Har du fått napp, i sjön eller i fiskdisken, passa på att laga en riktig sommarrätt: stekt abborre med färskpotatis, grönsaker och löjromsklick.

Fördrink och tilltugg: Bittra bubblor med grillad halloumi med citronhonung

Montanaro Aperitivo är en örtig och lite bitter aperitif med citrussmak som finns i beställningsortimentet. Kan bytas ut mot Campari. Se hela receptet här.

Varmrätt: Prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis

Abborren ska serveras nystekt och frasig. Den kan bytas ut mot gösfilé. Här hittar du receptet. 

Efterrätt: Bär med cashewnötssmul och färskostcrème

Foto: Per Ranung

Cashewnötssmulet är gott till sommarens syrliga bärdesserter. Spara i en burk i kylen om det blir något över. Recept hittar du här.

Matcha mat och vin

Att dricka till abborren

Von Winning Win Win 2015 (79394) Tyskland, 129 kr. Vitt vin med ung, frisk druvighet, drag av gröna, krispiga äpplen, lime och stråk av mineraler.

Att dricka till desserten

Moscato d’Asti G.D. Vajra 2015 (95024) Italien, 99 kr. Vitt, sött, -pärlande vin med lättsamma, skira, blommiga toner och en frisk fruktsyra.

Alkoholfritt

Jacob’s Creek UnVined Riesling 2015 (1935) 0,5 %. Australien, 59 kr. Vitt alkoholfritt vin med toner av lime och melon. Lätt sötma i eftersmaken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!