<p>Kockarna St&eacute;phane Poulin och Charles Olascuaga driver restaurang Zoko Moko i Biarritz. Men inte p&aring; m&aring;ndagar. D&aring; surfar Charles.</p>

Kockarna Stéphane Poulin och Charles Olascuaga driver restaurang Zoko Moko i Biarritz. Men inte på måndagar. Då surfar Charles.

Foto: Petter Oftedal

Fiskrecept från St-Jean-de-Luz

Vännerna Charles Olascuaga och Stéphane Poulin är båda två fiskarsöner från Sain-Jean-de-Luz.

Efter några utlandsår hamnade Charles på Hélianthal (hotell och thalasso-thérapie) i St-Jean-de-Luz och har nu utbildat sig till sommelier.

Stéphane jobbade i många år hos ”Dominique” i Ciboure innan han drog upp till Paris och fashionabla ”Crillon”, men ville tillbaka hem. Så när Charles öppnade sin restaurang var det självklart att vända sig till gamle vännen Stéphane.

De kompletterar varandra utmärkt. Charles åker runt och handlar grönsaker, lammkött och skinka, allt biologiskt, så klart, medan Stéphane sköter fiskinköpen i hamnen.

Men måndagar är Zoko Moko stängt.

Då är Charles ute och surfar på vågorna i Guéthary som alla andra St-Jean-de Luz-bor.

Zoko Moko

6 rue Mazarin

64500 St-Jean-de-Luz

Telefon +33 (0) 5 59 08 01 23

contact@zoko-moko.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!