Fira thailändsk ljusfestival med Thai Chicken Curry

Låt det thailändska köket flytta in hos dig! Här är maten som får det att vattnas i munnen - bjud på Thai Chicken Curry med smarriga tillbehör.

Thailändarna är flitiga med att fira högtider och ha karnevaler. Det inträffar flera gånger per år och den flytande ljusflotte-karnevalen är inget undantag. Syftet med att sätta flytande ljusflottor i vatten råder det lite olika meningar om. En del menar att det görs för att tacka, hedra och hylla vattnets gudinna Phra Mae Khongkha medan andra påstår att det är för att be om förlåtelse. Ytterligare några anser att ljusflotten flyter iväg med bekymmer, problem och ilska så att man istället får kraft att ta nya tag.

I vilket fall om helst är det en vacker högtid värd att fira. Så även här i Sverige. Vad passar bättre än att lysa upp höstmörkret med levande ljus och gudomligt god thaimat? Det thailändska köket är vi svenskar familjära med. Soppor, nudlar, wok och klassiska rätter som Phad Thai, vårrullar och Satayspett ligger varmt om hjärtat hos många av oss.

Thaimaten erbjuder en ljuvlig blandning av sött, salt och syrligt. Det som också är karaktäristiskt är bredden mellan starkt och milt - det finns något för alla smaker. Genom att själv laga din thailändska middag kan du enkelt bestämma styrka, smak och bas efter eget tycke. Kyckling, fisk eller skaldjur är alla goda ingredienser i grytor eller wok.

Prova gärna våra andra grytor från världens olika hörn: Texas Stew, Moroccan Tajine, Mexican Chili och Indian Masala.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!