<p>PEPPARMIX. Peppar &auml;r p&aring; n&aring;got s&auml;tt sj&auml;lvklart i matlagningen men vi gl&ouml;mmer ofta att variera mellan de olika sorterna. H&auml;r serverar vi fem r&auml;tter kryddade med gr&ouml;n-, vit, r&ouml;d- och svartpeppar.</p>

PEPPARMIX. Peppar är på något sätt självklart i matlagningen men vi glömmer ofta att variera mellan de olika sorterna. Här serverar vi fem rätter kryddade med grön-, vit, röd- och svartpeppar.

Foto: Henrik Frithiof

Fest på peppar

Det finns många spännande pepparsorter – men hur ska man använda dem? LEVA&BO peppar upp alla undrande med fem kryddstarka recept.

Fem sortes peppar

Grönpeppar. Har en svag hetta men är i stället rik i fruktighet och smak.

Svartpeppar. Har en renare hetta än vitpeppar. Perfekt i sallader, till grillat, pastarätter och så vidare. En bra allroundkrydda.

Rosépeppar. Passar fantastiskt med söta smaker som choklad, honung och jordgubbar. Ta inte för mycket bara då den har en stark aromatisk smak.

Vitpeppar. Något mildare i smaken än svartpepparn. Passar bra i redda, ljusa såser och till fläskkött. Bra allroundkrydda.Långpeppar.
Starkare i smak och hetta än både vit- och svartpeppar.

Fem goda rätter

Ugnsbakad kotlettrad med plommon i portvin

Avokado med lime- och korianderräkor  

Vietnamesisk soppgryta

Rosépepparpotatis med peperoni

Rosépeppar- och balsamicomarinerade jordgubbar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!