Den hemliga gästen - så arbetar en krogrecensent.
Den hemliga gästen - så arbetar en krogrecensent. Foto: Stina Wirsén

Få bra bord på krogen

Den hemliga gästen har bedömt hundratals krogar och skrivit boken "Den hemliga gästen". Här berättar författaren och krogrecensenten om knepen som funkar på krogen - och vad du inte ska göra som gäst.

Hur gör man för att få ett bra bord? 

- För oss som inte heter Leif GW Persson, Björn af Kleen eller Antonia Ax:son Johnson gäller det att vara ute i god tid.

Vissa  krogar har lite speciella bokningsregler, som numera världsberömda Noma  i Köpenhamn. Ett visst datum varje månad släpper de bord för nästa  period.

Och hur gör man för att få bord alls på en populär restaurang?

- Boka aldrig för ojämnt antal. Är du ensam – boka för två, är  ni tre, boka för fyra. En kan ju falla ifrån… Många svarar nämligen att  de har fullt om man försöker få ett bord för tre eller fem eftersom en  stol står tom och inte drar in något till kassan.

Den hemliga gästen ger bästa tipsen: 

Tre tumregler för bättre service på krogen

Tre tumregler för bättre service i baren

Vad påverkar bemötandet man får som gäst?

Hur bemöter man en dryg hovmästare eller servitör/servitris?

Om man får dålig mat – hur framför man det på bästa sätt?

Går det att reklamera servicen?

Vanligaste misstagen man gör som gäst?

Har du något hemligt knep för att få bättre bemötande?

Om man känner sig osäker inför vinlistan – finns någon fras som inte kan gå fel om man inte vet så mycket om vin?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!