Foto: Respektive producent.

Experternas bästa boxar

Vilka är Sveriges bästa viner? Tävlingen Vinordic har svaret - här är expertjuryns bästa lådviner.

Vilket vin har största prisvärdet? Det vill säga ger mest vin för pengarna? Ja, det är frågan när juryn i vintävlingen Vinordic Wine Challenge träffas och utser det bästa vinet i Sverige.Tävlingen
genomfördes i år för sjunde gången och vinerna testas blint - de åtta personerna i juryn vet inte vad som är i glasen och kvaliteten avgör totalt. I år var det 500 viner som testades och juryns ordförande Bengt-Göran Kronstam är imponerad av prisvärdet på vinerna.

- Internationellt utgår tävlingarna enbart från vinernas kvalitet, utan hänsyn till vad de kostar. Vinordic Wine Challenge vill istället sätta fokus på prisvärdet. Det känns betydligt mer angeläget för oss konsumenter, inte minst i dessa dagar då vi vänder på varje krona. Att det dyraste vinet bör vara godast kan ju var och en räkna ut själv.

Tävlingen är indelad i flera olika klasser och det var hela 33 viner som premierades - här har du de bästa lådvinerna. Håll till godo!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!