Enkel och god veganmat - här är redaktionens bästa veganska recept

Letar du efter inspiration på god, enkel och billig vegan-mat? Då har du kommit rätt. Här tipsar nämligen vi på redaktionen om våra absoluta favoritrecept av alla veganska recept vi någonsin gjort - laga och njut!

Vegansk gryta - blomkålscurry

Foto: Lisa Björner

 Recept på blomkålscurry.

Underbar thaiinspirerad gryta med blomkål och curry. Det här receptet är egentligen vegetariskt men jag byter ut fisksåsen mot ljus soya eller salt. Och vips, så blir det veganskt. Perfekt att bjuda veganskt, då utesluter man ju varken veganer, vegetarianer eller köttätare. /Suzanne Ribbing, chefredaktör

Grillade tofuspett med grönsaker och misodressing

Foto: Lina Eriksson

 Recept på grillade tofuspett med grönsaker och misodressing.

Så härligt med alla nyskördade rotsaker och grönsaker. Älskar misodressingen som är både smak och sälta i ett.  Den gör underverk med tofun som antingen kan grillas eller stekas.

Jag gör ofta dubbel sats, gott till till nudlar eller sallad. /Gunilla von Heland, matredaktör

Morotssoppa med ingefära, jordnötssmör och fräst kikärtstopping

Foto: Magnus Carlsson

 Recept på morotssoppa. 

Jag tycker det är supersmart att laga en stor sats riktigt god soppa en gång i veckan, som man sedan kan ha i kylen och värma på då och då under veckans gång (och servera tillsammans med en bit bröd). Sedan älskar jag både ingefära och jordnötssmör så denna soppa blir det lite oftare än andra! /Linda Nestor, webbredaktör

Veganska hamburgerbröd med potatis

Foto: Per Ranung

 Se recept här!

Bjuder du på veganska burgare är det extra lyxigt att servera gästerna hembakade veganska hamburgerbröd till. Gunilla von Helands recept är lätt att lyckas med, bröden blir snygga och supersaftiga och de kan också frysas om du får över (inte troligt!!!)/Christina Neiglick, Redaktör

Pulled aubergine Vindaloo

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

 Recept på vegansk pulled aubergine Vindaloo.

Pulled aubergine Vindaloo tycker jag är ett riktigt höjdarrecept.  Det är så gott! Och det är starkt och jag gillar stark mat.

/Cecilia Lundin, matredaktör

Bönchili

Foto: Lisa Björner

 Recept på bönchili med guacamole, picklad lök och hemgjorda tortillabröd.

 Min dotter var vegan under en period och sedan dess är den här bönchilin en favorit hemma hos oss. Vi har alltid picklad rödlök hemma, det passar till det mesta och alla älskar väl guacamole! Honungen i grytan byter vi ut mot råsocker. /Malin Ottosson, redaktör.

Italiensk grönsakssoppa med pistou

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

 Recept på italiensk grönsakssoppa med pistou.

I Toscana, Italien lagas en otroligt god grönsakssoppa med bönor som heter Ribbolita, vilket betyder "koka en gång till". Soppan är härligt rustik, mustig och hälsosam och passar perfekt för mörka höstkvällar. /Petra Pettersson, matredaktör

Veganska såser

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

 Recept på koriander-sriracha.

I samma veva som Sebastian Schaurmann startade sitt första snabbmatsställe för veganer Taku Taku så bjöd vi dit oss själva och gjorde ett stort fint reportage. Alla rätterna var jättegoda tyckte en samstämmig Allt om Mat redaktion. Men speciellt de tre såserna var fantastiska, och har väldigt många användningsområden. Eftersom jag är galen i koriander så väljer jag, koriander-sriracha. /Suzanne Ribbing, chefredaktör

Frasig sesamstekt tofu med sesamdressing

Foto: Anna Kern

 Recept hittar du här!

Den marinerade tofun är en perfekt förrätt som dessutom är superenkel att göra. Jag har gjort den flera gånger och alla gillar den! /Ulla Karlström, redaktionschef

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!