1 AV 2
2 AV 2
Foto: Helén Pe

Elisabeth Johanssons lyxiga nyårsmiddag

Äntligen fest! Samla vännerna och bjud in till en lyxig nyårsmiddag. Populära tv-kocken och konditorn Elisabeth Johansson har gjort recepten till vår klassiska, läckra trerättersmiddag som inleds med bubbel och pilgrimsmusslor med forellrom. Dessutom bjuder hon på tips på perfekta dryckerna att avnjuta den lyxiga tillställningen med. Ett garanterat succéavslut på 2021!

Elisabeth Johansson

Hur tänkte du när du satte ihop årets nyårsmeny, Elisabeth?

– Jag gjorde en klassisk meny med rätter som förknippas med nyår. Pilgrimsmusslor är ett bra tilltugg till bubbel och känns lyxig men samtidigt inte tillkrånglat. Hummersallad passar bra till förrätt. Nyårsafton är av tradition oxfiléns kväll. Om man vill servera ett vegetariskt alternativ kan man baka in stekt aubergine med duxellemassa utan fläsk i stället. Desserten är en len chokladglass på chokladbotten som omsluts av fluffig maräng. Happy New Year!

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill