Efterrätter i glas – recept på enkla desserter

Efterrätt i glas är ett snyggt sätt att servera på. När du gör en klassisk dessert som blåbärspaj, rabarberpaj eller chokladmousse i glas får den en snygg twist och känns lyxigare och "svårare".
Rabarberkompott i glas
Rabarberkompott i glas Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 150 g hallon
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk citron - pressad

Fluff

  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 100 g mascarponeost

Garnering

  • 2 msk pistaschnötter - skalade

Gör så här

  1. Lägg hallonen i en kastrull och tillsätt socker och citronsaft. Låt koka ca 2 min. Fördela kompotten i glas och låt kallna.

  2. Dela ägget. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggula, socker och citronskal fluffigt. Rör i osten och vänd i äggvitan. Fördela fluffet på kompotten.

  3. Hacka nötterna och strö dem över desserten.

Vad tyckte du om receptet?