Äppelpaj med vit choklad
Äppelpaj med vit choklad Foto: Ulrika Pousette

Drömgod äppelpaj

Äppelpaj sätter guldkant på vilken dag som helst. Här är våra mumsigaste recept på äppelkaka och äppelpaj. Äppelpaj blir godast med lite syrliga äpplen.

Äppelträd hör till de mest odlade fruktträden. Det finns över 7500 äppelarter registrerade. Och det är inte förvånande - vem gillar inte ett friskt äpple att tugga på - eller en rykande varm, kaneldoftande äppelpaj direkt ur ugnen. 

Man brukar skilja mellan tre olika typer av äpplen:

* Matäpplen: Används i bak och maträtter. Kraftigare och ofta syrligare i smaken. Bramley, Wellington och Belle de Boskoop är välkända matäpplesorter.

* Ätäpplen: Goda att äta precis som de är.

* Cideräpplen: Har ofta hög sockerhalt och hög tanninhalt. 

Källa: Wikipedia, Allt om Mat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!