De lagar landets bästa skolmat

Team Rosenknopparna från Skövde är Sveriges bästa skolkockslag.

Tre jublande glada kockar utsågs till ”Årets bästa skolkockar” och fick ta emot ett utbildningsstipendium på årets SkolmatsGastro. Martin Karlsson, Carina Andersson och Susanne Dahl ska få åka till Bern och göra studiebesök i ett av Europas modernaste skolkök.

Utbildning och inspiration var något flera av de tävlande lagen efterlyste som en viktig del i arbetet med att göra landets skolmat bättre. Skolkockar ska kunna laga mer från grunden och inte behöva ägna sig åt att sprätta kartonger med halvfabrikat.

För Team rosenknopparna är det viktigt att skapa matro och en bra miljö kring måltiden för skolbarnen - luktar det nybakat och nystekt pannbiff så ökar det aptiten och matgjädjen.

-  Barnen behöver maten för att orka med skolan, och därför är det viktigt att den tilltalar, säger lagledare Martin Karlsson.

De vinnande rätterna var potatissoppa med örtolja serverad med baconbröd, husets pannbiff på rotfruktssallad serverad med pepparsås, inlagd gurka och rårörda lingon samt vegetarisk lasagne med matkornssallad serverad med fetaostkräm på ruccolabädd.

Se fler bilder från SkolmatsGastro i bildpelet ovan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!