Foto: Foto: Shutterstock

Chiafrön – därför ska du äta det varje dag

Chiafrön har tagit världen med storm. Detta smaklösa frö med mängder av nyttigheter gör nu succé världen över. Här är 6 anledningar till varför du ska äta chia varje dag!

Du kan använda chiafrön i matlagning, bakning och i drycker. Några vanliga saker man kan göra med chiafrön är chiapudding, chiagröt, chiasmoothie, chiapannkakor och chiabröd. Eller så tar du en matsked chifrön i ett glas vatten varje morgon och kväll. Kroppen kommer att älska det!

Här är 6 härliga anledningar att äta chiafrön – varje dag.

1. Chiafrön är glutenfria

Oavsett om du är glutenintolerant eller bara vill undvika gluten så är chiafrön naturligt glutenfria.

Fröna innehåller en hög halt kostfiber vilket gör den utmärkt för matsmältningen. Perfekt!

2. Chiafrön är perfekt att äta innan eller efter träning

Chiafrön ger kroppen energi och uthållighet, vilket gör träningen mer effektiv.

Chiafrån gör dig också ännu vackrare då de stärker hud, hår och naglar. Perfekt för din fåfänga sida.

3. Chia är sprängfulla av nyttigheter

Chiafrön innehåller fem gånger mer kalcium än mjölk, och åtta gånger mer Omega 3 än lax.

Chia innehåller sju gånger mer än C-vitamin än apelsiner.

4. Äggallergiker? Testa chiafrön!

Är du allergisk mot ägg eller vegan så är chia en fantastisk ersättare. Blanda chiafrön med vatten och låt stå tills det blir en gel och använd gelen i recept som kräver ägg.

5. Chia fixar vätskebalansen

Det unika med chiafrön är hur bra den kan binda vatten vilket hjälper oss att förbättra vätskebalansen. Chia kan absorbera upp till hela tolv gånger sin egen vikt i vatten.

6. Chiafrön smakar ingenting

Det underbara med chiafrön är att de är smaklösa och därför perfekta att använda i nästan vad som helst! Det gör brödet saftigare, kakorna nyttigare och gröten godare.

Chiafrön i sig smakar alltså ingenting, men det gör även att du kan smaksätta dem med vad du vill. Testa dig fram med olika chiapuddingar för att hitta din favoritsmak.

Källa: Clearlife.se, Risenta.se, jessainscough.com

Artikel från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!