Bästa snapsen till påsk

Snapsexperten och författaren Örjan Westerlund vet vad du ska dricka i påsk.

-- Våga välja en ny snaps!

Det säger författaren och spritkännaren Örjan Westerlund när vi ber honom tipsa om bästa snapsarna till påskbordet.

-- OP är en klassiker som jag alltid brukar rekommendera men det finns annat som passar också, bland andra de som jag tipsar om här. Snapsarna passar till ett klassiskt påskbord.

Här är Örjans 3 bästa snaps-tips!

Snälleröds Jungfruns Brännvin  50 cl, 219 kronor

Mild rund snaps med klassisk akvavitkryddning och tydlig pomerans. Gör sig till påskens lite mildare rätter och med pomeransen passande även till både hårdost och andra lagrade ostar.

Löitens Export Aquavit 50 cl, 199 kronor

Denna sherrypiffade akvavit har det bästa av två världar, dels en förstklassig akvavitkryddning och dels en väl avvägd rondör från ekfatlagringen. Sherryfat och sötma, men en mildare fatton än hos nedanstående, mer dominanta skotska karaktär.

Reimersholms Herrgårds Aquavit (26) 50 cl, 219 kronor

En underskattad snaps som med sin whiskyton briljerar till allt med stekyta, från lamm till revbensspjäll, även om den är uppfostrad nog att matcha det mesta i husmansväg på bordet. Testa med löksill säger jag bara!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!