Färsk pasta med sommar­kantareller och dillpesto
Färsk pasta med sommar­kantareller och dillpesto Foto: Ulrika Pousette

Bästa recepten med kantareller

Säsongen för kantareller är i full gång. Och visst är det underbart att komma hem med skogens guld. För att inte tala om att äta färska smörstekta kantareller. Vi har samlat recept med kantareller och tipsar om hur du hittar svampen.

Kantarellsäsongen pågår från sommaren till långt in på hösten. Och visst är det tur - för färska kantareller kan man inte få nog av. Underbart gott att äta som de är, smörstekta med lite fräst lök, salt och peppar på en bit gott bröd.

Letar du efter recept med kantareller behöver du inte söka längre. Allt om Mat:s goda kantarellrecept gör skogens guld rättvisa. Vi har underbara kantarellsoppor, kantarellpaj, kantarellpizza och massor av smårätter där svampen sätter extra piff.

Om du vill ha dina kantareller att njuta av senare på året kan det vara en idé att lägga in dem. Här hittar du bästa tipsen på hur du tar hand om svampen.

Video: Så enkelt gör du en god kantarellsås

Så hittar du kantareller

Svamppromenad i skogen? Här är tipsen som funkar: Grundtipsen hjälper dig fylla korgen med kantareller.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!