Test av julmust 2011.
Test av julmust 2011.

Julmust test

Test julmust. Vilken är Sveriges bästa julmust? Vi vet. Eller rättare sagt, vi har hittat den bästa av åtta olika sorter som vi låtit två panelgrupper blindtesta. Och nu är frågan - håller du med?

Julmust test

Julmust, denna helsvenska dryck som.... nej, den är faktiskt inte helsvensk, den svenska julmusten. Snarare är den tysk i grunden och experimenterades fram i Berlin för över 100 år sedan. Dock, experimentmakaren är svensk och tog sedan med sig receptet hem. Hur receptet ser ut är topphemligt men det innehåller bland annat malt och humle och en mängd kryddor av olika slag. Alla i en hemlig blandning....

Extraktet tillverkas i Örebro och säljs sedan till i stort sett alla svenska must-producenter och ligger till grund för den fylliga, söta, bruna dryck som så många längtar efter redan i november.

Ja, julmusten är svår att komma förbi när man väljer dryck till julmaten och många har åsikter om vilken must som är den allra bästa. Är det den moderna klassikern från Apotekarnes? Eller är det den småskaliga från Hammars bryggeri? Det är det som är frågan.

Och vi vet svaret! Eller så vet vi i varje fall vad våra två must-paneler tyckte om de åtta muster som vi testade. Som alltid, smaken är olika, men vilken är din favorit? Kommentera gärna!

HÄR ÄR BETYGEN: TEST JULMUST

Fler tester i jul

Glögg

Pepparkakor

Julgodis

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!