Årets vinnare av Allt om mat:s Stora matpris är kocken Fredrik Eriksson

Allt om Mat:s Stora matpris 2015 går till Fredrik Eriksson för hans långvariga arbete för svensk gastronomi. Priset delas ut vid Allt om Mat:s ceremoni i dag den 4 november.

I år firar Fredrik Erikssons omtyckta restaurang Långbro värdshus 10 år och under samma period har resten av den svenska krogbranschen utvecklats i rasande takt.

Den utvecklingen har vi till stor del Fredrik Eriksson att tacka för, för hans insatser i bland annat Föreningen Årets kock och på Restaurangakademin.

– Jag är stolt över att jag blir tillfrågad vara rådgivare i krog- och matfrågor. Jag trivs med att ta på mig en lite mer senior roll. Och det ger mig mycket tillbaka, säger Fredrik Eriksson.

– Fredrik Eriksson har en fantastisk känsla för modern, svensk matlagning. Han har dessutom en stor pedagogisk kunskap som visar sig både när han lagar mat i tv och bakom kulisserna när han hjälper och stöttar unga talanger i branschen, säger Mona Johansson, chefredaktör på Allt om Mat.

Fredrik Eriksson tar emot priset på Tändstickspalatset i Stockholm, i dag onsdag den 4 november. Han medverkar även på Allt om Mat-scenen på matmässan Mitt kök på

Stockholmsmässan i Älvsjö fredag den 6 november kl 15.00.

Läs mer om Fredrik Eriksson: feriksson.se och langbrovardshus.se

Allt om Mat:s Stora matpris har sedan 1986 delats ut till en person eller organisation som gjort en bestående insats för den svenska matens standard och kultur.

Bland tidigare vinnare finns:

Leif Mannerström (2013)

Paul Svensson (2012)

Annika Unt Widell, Skolmatens vänner (2011)

Martin Johansson, brödinspiratör (2010)

Rolf Axel Nordström

Ängavallens gård (2009)

Mats-Eric Nilsson, journalist (2008).

Pristagaren utses av Allt om Mat:s redaktion.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!