5 trendiga pastarätter som alla pratar om

Vodkapasta, Tiktokpasta och pasta carbonara. Det är bara några av alla de pastarätter som varit heta snackisar under det senaste året. Här har vi samlat fem recept på populära, trendiga och vansinnigt goda pastarätter.

Den senaste tiden har pastan fått ett rejält uppsving – och blivit om möjligt mer populär än någonsin. Kanske beror den stora trenden på sociala medier, där mängder av bilder, filmer och recept med tema pasta delas och sprids i snabb takt. 

Pastarätterna som cirkulerar är en blandning av klassiker såsom pasta carbonara – men också moderna varianter som den omtalade Tiktokpastan. Vi har samlat fem recept på underbart goda pastarätter som trendar just nu. 

Vodkapasta 

Att ha vodka i pasta har blivit väldigt populärt – och vi förstår varför. Vodkan hjälper till att ta fram sötman i en råvara, och passar väldigt i bra för att lyfta en tomatsås. 

Pasta Carbonara 

En älskad klassiker som det senaste året fått mycket uppmärksamhet. Kombinationen av smakrik ost, ägg och pancetta är oslagbar och vi får helt enkelt inte nog. Glöm inte nymalen svartpeppar vid servering, ett enkelt knep för att höja rätten. 

Tiktokpasta 

Du har väl inte missat den stora snackisen på sociala medier: Tiktokpasta? Den här rätten har allt vi önskar av en pasta: den är krämig, kryddig och har en hint av syrlighet. Dessutom är den enkel att laga, succé! 

Salsicciapasta

Att använda färsk korv i pasta är någonting vi sett mer och mer under det gångna året. Salsiccia är ett utmärkt val att använda i en pastasås eftersom den ger bra konsistens och är smakrik. Testa att tillsätta salvia till din salsicciapasta, smakerna gifter sig utmärkt. 

Tryffelpasta

Att ha tryffel i pasta fortsätter vara populärt, och det finns nog inte många italienska restauranger som inte har någon form av tryffelpasta på menyn. En krämig pasta med en hint av tryffel är också enkelt att laga hemma, och ger en känsla av lyx. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!