Foto: Colourbox.

5 tips för semestervinet

Har du hittat ett nytt favoritvin på semestern och vill ta med det hem? Tänk på det här så blir det bra!

Vinet smakar väl adrig så bra som på semestern? Den känslan vill man ta med sig hem - kolla bara det här först!

1) Finns vinet att köpa hemma? Det är onödigt att kånka hem flaskor som du lika gärna kan köpa hemma, om inte annat så är det tungt! Det är lätt att kolla på nätet - kolla på Systembolaget i både ordinarie sortiment och i beställningssortimentet.

2) Är det rätt årgång? Vinet som smakar så bra på restaurangen kanske är gjort ett speciellt år och skillnaden kan vara enorm. Kolla årgången!

3) Låt experterna hjälpa dig. Gå till en riktig vinbutik så får du rätt vara. Ska du spara det länge? Dricka det nu? Experterna vet vad ditt vin klarar av.

 

4) Finns det möjlighet att köpa ditt vin på nätet? Det finns många sajter som säljer vin, kanske till och med billigare än i staden där du är. Kolla det snabbt på nätet innan du slår till.

5) Packa det väl. Sönderslagna flaskor är ingen rolig syn. Se till att lägga kläder runt eller be butiken att slå in det med plast eller pappersemballage.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!