8 läckra succédesserter till nyår

Avsluta nyårsmiddagen på topp med en magisk dessert som imponerar på gästerna. Här tipsar vi om enkla desserter som går snabbt att svänga ihop och efterrätter som tar lite mer tid. Gemensamt för de alla är att de är underbart goda! Gott nytt år!

En dessert får gärna innehålla olika smaker och konsistenser för att bli en bra avrundning på middagen. Allt om Mats konditor Anna Nordh tipsar om hur du gör den perfekta efterrätten och hur du undviker vanliga misstag.

– En bra dessert ger smaklökarna en utmaning. Den får gärna innehålla något sött, syrligt, beskt och salt för att vara en välkomponerad efterrätt.

– Desserten blir mer intressant om den består av olika konsistenser. Vill du servera en mjuk, fluffig chokladmousse bryter ett knaprigt havreflarn av och gör helheten mer spännande.

Tänk på middagen som en helhet. Består varmrätten av en smördegsinbakad köttbit med gräddsås så orkar troligtvis inte gästerna äta en stor bit chokladtårta, hur fantastisk den än är. Då kan det passa bättre med en syrlig glasskula med hackade karamelliserade nötter.

Snabb parfait

Smashed pavlova

Syrlig sorbet

Chokladfondant

Snygg tallriksdessert

Glasstårta

Pannacotta

Snabb chokladmousse

Goda huvudrätter till nyår:

Oxfilé med tryffelsmör och rödvinssky 

Ugnsbakad torskrygg med potatispuré

Vegatarisk kantarellpasta med syrad grädde