1. Gran Feudo Reserva 2012 (2037) Spanien, 99 kronor
Omdöme: Generöst vin från Navarra med drag av mogna plommon, körsbär och vanilj. Till fläskfilé med salsa verde och ugnsrostad potatis.
Betyg: 4 av 5
2. Mas Janeil Le Petit Pas 2016 (79687) Frankrike, 99 kronor
Omdöme: Smakrikt och koncentrerat, inslag av plommon, skogsbär, vanilj och violpastiller. Gott till fläskfilé med kantarellsås.
Betyg: 5 av 5
LÄS OCKSÅ: Bästa vinerna till pasta
3. Aubrade Le Prestige 2016 (2186) Frankrike, 109 kronor
Omdöme: Generöst fruktigt med friska aromatiska toner, krydda och en liten smörig avslutning. Lyxigt till fläskfilé med brynt hasselnötssmör.
Betyg: 4 av 5
4. Penfolds Koonunga Hill Chardonnay 2017 (6463) Australien, 89 kronor
Omdöme: Fylligt och friskt med drag av ananas, äpplen och ett drag av rostade nötter. Prova till parmesan- och spenatfylld fläskfilé.
Beyg: 5 av 5
LÄS OCKSÅ: Bästa vinerna till fredagsmyset
5. Ecologica Shiraz Malbec 2017 (6512) Argentina, 79 kronor
Omdöme: Ekovin med toner av svarta vinbär, inslag av viol, lite lakrits och med en bra friskhet. Passar exempelvis fläskfilégryta med bacon.
Betyg: 4 av 5
6. Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir 2017 (6603) Chile, 79 kronor
Omdöme: Mjukt med drag av söta jordgubbar och lätt ton av lakrits. Passar till ugnsstekt fläskfilé med mild blomkålspuré.
Betyg: 3 av 5
7. Boirá Sangiovese 2017 (32431) Italien, 95 kronor
Omdöme: Spänstigt med syrlig, körsbärsliknande frukt och liter örter i smaken. Ekologiskt. Gärna till pasta med fläskfilé och färska örter.
Betyg: 3 av 5