Roséchampagne - 4 bra tips enligt experten

Lyxig, matvänlig och galet god.

Roséchampagne är en vinstil som just nu är mer populär än någonsin.

Allt om Vins expert Andreas Grube bjuder på 4 bra tips.

Andra har också läst

1. Gosset Grand Rosé Brut, nr 7405, 499 kr.

 Generös och fyllig champagne med gott om röda vinbär, hallon och blodgrapefrukt, tillsammans med viss brödighet och lite ljus nougat.

2. 2008 Pol Roger Brut Rosé, nr 77071, 570 kr (beställningssortimentet).

Mogen, fyllig och välbalanserad med gott om röda bär och lång elegant eftersmak. Klart värt en beställning.


LÄS OCKSÅ: Här är bästa bubblet till nyår

3. 2011 Louis Roederer Rosé, nr 77226, 575 kr.

Kalasvin med både stadig botten och fräsch bärighet. Gör sig lika bra som aperitif som till grillad fisk eller kyckling.

FEST-TEST! Quiz: Hur mycket kan du om Champagne och annat bubbel



4. Bollinger Rosé, nr 7755, 599 kr.

Koncentrerat och djupt med fin balans mellan röda äpplen, mogna smultron, blodgrape, nougat och en fräsch mineralitet.

LÄS OCKSÅ: Champagne och mousserande - världens bästa festfixare

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!