Godaste vinerna till kyckling - expertens favoriter
Kyckling kan varieras i det oändliga - och är omåttligt populärt. Men vilka viner passar bäst till middagsfavoriten? Här är tio extra lyckade kombinationer.
Torres Gran Viña Sol Chardonnay 2018, Spanien, nr 2459, 89 kr
Omdöme: Generöst med drag av gula äpplen, ananas och lätt vaniljkrydda. Mycket gott till en saffransdoftande paella med kyckling och chorizo.
Betyg: 5 av 5
Leth Grüner Veltliner Familien Reserve 2018, Österrike, nr 76570, 119 kr
Omdöme: Fruktighet som påminner om persikor, päron och grape. Här finns fräschör och djup och en liten pepprig ton. Passar till kycklingrulader fyllda med äpple, purjo och dijonsenap.
Betyg: 5 av 5
Côtes du Rhône Reserve Blanc 2018, Frankrike, nr 76602, 79 kr
Omdöme: Ganska smakrikt och kryddigt med lätt blommiga drag, inslag av apelsin och aprikos. Till en kycklingburgare med ugnsrostad sötpotatis.
Betyg: 4 av 5
Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer 2018, Chile, nr 6680, 85 kr
Omdöme: Kryddigt med drag av rosor, honung och med en liten sötma som balanseras av fruktsyran. Till heta kycklingbullar smaksatta med chili, ingefära och sesam.
Betyg: 4 av 5
50° Parallel Riesling Trocken 2018, Tyskland, nr 5824, 97 kr
Omdöme: Friskt med toner av syrliga äpplen, citrus och en angenäm honungston. Testa till rimmad kyckling med lättkokta grönsaker och örtsås.
Betyg: 3 av 5
Colle Reale Cerasuolo 2018, Italien, nr 2242, 89 kr
Omdöme: Ungt och friskt ekologiskt rosévin med drag av syrliga körsbär, lätt örtighet och citrus. Testa till krispig kycklingschnitzel med fänkålssallad.
Betyg: 5 av 5
LÄS OCKSÅ: Bästa vinerna till köttfärssås - expertens favoriter
Dão Casal Mor 2018, nr 12520, 65 kr
Omdöme: Kryddig och robust stil. Inslag av plommon, örter och kryddor. Gott till en mustig kyckling- och böngryta.
Betyg: 5 av 5
Ruppertsberger Imperial Pinot Noir 2018, Tyskland, nr 2974, 79 kr
Omdöme: Lättsamt och mjukt med inslag av hallon, örter och trevlig fräschör. Passar till grillade kycklingspett med krämig potatissallad.
Betyg: 4 av 5
Château de Pierreux, 2017, Frankrike, nr 2293, 125 kr
Omdöme: Beaujolais i generös, tät stil. Här finns friska toner av skogsbär, örter och saftiga plommon. Servera lätt kylt till helstekt kyckling med örter, citron och vitlök.
Betyg: 4 av 5
Berry, Australien 2017, nr 2892, 89 kr
Omdöme: Mjuk och smidig framtoning, drag av mörka bär, kryddor och lakrits. Gott till friterad kyckling med pommes och coleslaw.
Betyg: 3 av 5
LÄS OCKSÅ: Vin till snacks - expertens bästa tips