Fyra stycken viner som passar till vegetarisk mat

Foto: Pressmaster / Adobe stock

Vi har plockat ut fyra stycken viner som Allt om Vins expert Gunilla Hultgren Karell tidigare har lovordat och passar extra bra till olika typer av vegetariska rätter. 

Andra har också läst

2018 Sander Riesling Trocken, Tyskland, nr 5368, 109 kr

Omdöme: Ekologiskt vin med aptitretande, energisk smak. Inslag av gröna äpplen och lime och fin snärt i avslutningen. Gärna till färska vårrullar med jordnötsdipp.

2019 Moonlight Manor Chenin Blanc Sauvignon Blanc, Sydafrika, nr 6293, 89 kr

Omdöme: Friskt med trevlig fruktighet, inslag av honungsmelon, citronzest och en lätt örtighet. Gott till en tomat- och olivpaj med krispig grönsallad.

2018 Château Pech-Latt, Frankrike, nr 2233, 119 kr

Omdöme: Generös karaktär. Inslag av saftiga plommon, björnbär och färska örter. Ekologiskt. Gott till en vitlöksdoftande bön- och grönsaksgryta.

2016 Torres Coronas Tempranillo, Spanien, nr 6996, 79 kr

Omdöme: Kryddigt och generöst med toner av saftiga plommon, aningen vanilj och fin fräschör. Till exempelvis ugnsrostade rotsaker med fetaost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!