Fem säkra kort till glöggminglet

Foto: Floydine - stock.adobe.com

Allt om Vins expert Gunilla Hultgren Karell har testat Systembolagets utbud av glögg och plockat ut fem säkra kort som fungerar till glöggminglet. 

Andra har också läst

Starkvinsglögg

Blossa starkvinsglögg röd, nr 8505, 15%, 94 kr

Omdöme: Klassisk glögg med fyllig, varm, kryddig smak med tydlig sötma, drag av torkade frukter, kanel, kryddnejlika och ingefära. Ett säkert kort på glöggminglet – både till söta och salta tilltugg.

Ekoglögg

Goder Aftonglögg röd vinglögg, nr 96031, 12,5%, 85 kr

Glögg med syrlig ton i lättsam stil, här finns körsbärstoner och glöggkryddor där ingefäran finns markerad med ett litet sting i eftersmaken. Servera rykande het till exempelvis frasiga getostsnittar.

Vit glögg

White Christmas, nr 91118, 12,5%, 85 kr

Omdöme: Intensiv, söt och lite örtig smak med drag av ingefära, kanderade apelsinskal och glöggkryddor. Ekologisk och finns även på halvflaska. Gott till exempelvis chips med gorgonzolacrème.

Glühwein

Alpenglitzern organic glühwein, nr 90071, 8,5%, 69 kr

Omdöme: Glühwein är inte lika söt och alkoholstark som traditionell glögg. Här en lättsam variant, syrligt rödbärig med finstämd kryddning. Trevligt alternativ, gott till snittar med julskinka och senap.

Alkoholfri glögg

God Jul glögg, nr 11932, 0,4%, 30 kr

Omdöme: Alkoholfri, röd ekoglögg med tydlig sötma, intensiva drag av mjuk pepparkaka och russin. God i sin saftiga stil till både knäckigt julgodis och till salta tilltugg som ädelost på pepparkaka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!