Expertjuryn bakom Allt om Vins tunga vinpris Årets vinare har röstat fram de fem bästa vita beställningsvinerna på Systembolaget.
Expertjuryn bakom Allt om Vins tunga vinpris Årets vinare har röstat fram de fem bästa vita beställningsvinerna på Systembolaget. Foto: Jacob Lund/ Adobe Stock

Årets bästa vita viner på beställning – enligt expertjuryn

Expertjuryn bakom Allt om Vins tunga vinpris Årets Vinare röstade i slutet av 2019 fram en lista över årets godaste vita viner som går att beställa på Systembolaget.

Här är topplistan över de fem bästa.

1. Georg Breuer Terra Montosa Riesling 2018, Tyskland, nr 5818, 229 kr

Tidigare omdöme: Ännu ung men fantastiskt lovande med tydlig ursprungskaraktär. Mineraler, syra, citrus, lätt petroleumton och ett stänk honung.

2. Bourgogne Blanc Château Fuissé 2018, Frankrike, nr 78612, 205 kr 

Tidigare omdöme: Finstämd, lockande doft med drag av friska äpplen, krutrök och lite smör. Generös och balanserad smak med både frukt och varsam fatkrydda.

3. Balassa Bom Boly Furmint 2015, Ungern, nr 70530, 175 kr

Tidigare omdöme: Elegant örtig doft. Stramt, friskt, med fin syra. Läskande med toner av gula äpplen, örter, citronskal och mineral.

3. Rings Riesling Kalkmergel 2017, Tyskland, nr 79957, 149 kr

Tidigare omdöme: Fruktigt och mineraldrivet med frisk syra. Fin örtighet. Piggt, nyanserat och gott.

4. 2018 Rabl Riesling Langenlois, Österrike, nr 70629, 142 kr 

Tidigare omdöme: Blommig och charmig riesling, samtidigt med kalasbra sjung i syran. Lång välbalanserad finish. Fynd i prisklassen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!