Njut av röda och vita pärlor från Nya världen. Vinexperten Gunilla Hultgren Karell tipsar om sju höjdarviner.
Njut av röda och vita pärlor från Nya världen. Vinexperten Gunilla Hultgren Karell tipsar om sju höjdarviner. Foto: Adobe Stock

7 toppviner från Nya världen

Nya världen är ett samlingsnamn för bland annat vinländer som USA, Chile och Australien. Allt om Vins vinskribent Gunilla Hultgren Karell tipsar om röda och vita favoriter därifrån. 

2018 Penfolds Koonunga Hill Chardonnay, Australien, nr 6463, 89 kr

Gammal goding som håller ställningarna. Fylligt och friskt med drag av tropisk frukt och med en lätt smörig ton. Passar exempelvis grillad fisk med len hollandaise.

2017 Punt Road Pinot Noir, Australien, nr 2955, 149 kr

Härligt pinot-noirvin med lättsam elegans. Här finns drag av jordgubbar, syrliga körsbär och en fin kryddighet. Gott till kalvkotletter med färsk salvia.

2018 Sister´s Run St Ann´s McLaren Valen Grenache, Australien, nr 2012, 99 kr

Charmigt i saftig, mjuk stil. Här finns drag av vildhallon, lakrits och örter. Mycket gott till grillade hamburgare med smakrika tillbehör.

2018 Rio Claro Sauvignon Blanc, Chile, nr 6851, 79 kr

Friskt ekovin i läskande stil. Drag av fläder, citrus och vinbär. Fint till en ljummen getostsallad med valnötter.

2018 Carmen Premiere 1850 Syrah, Chile, nr 2378, 79 kr

Utmärkt i sin generösa, direkta stil med toner av viol, mörka bär och vanilj. Gott till högrevsburgare med bacon och cheddar.

LÄS OCKSÅ: Fler fina fynd från Chile  

2017 Bonterra Chardonnay , USA, nr 16632, 139 kr

Smakrikt och balanserat ekovin med drag av äpplen, nötter, vanilj och med en smörig avrundning. Till exempelvis en smakrik kycklinggryta.

2017 Seghesio Sonoma Zinfandel, USA, nr 22562, 215 kr

Zinfandel när den är som bäst. Ett härligt, supergeneröst rödvin med allt på plats, fylligt med bra struktur. Till en smakrik kötträtt.

LÄS OCKSÅ: 10 fina pinot noir-viner i olika stilar  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!