Vi har plockat ut sex flaskor med röda och vita viner från Sydeuropa med låg sockerhalt som finns på Systembolaget.
Vi har plockat ut sex flaskor med röda och vita viner från Sydeuropa med låg sockerhalt som finns på Systembolaget. Foto: exclusive-design - stock.adobe.com

6 viner med låg sockerhalt från Sydeuropa

Vi har plockat ut sex flaskor med röda och vita viner från Sydeuropa med låg sockerhalt som finns på Systembolaget. Vinerna har tidigare hyllats av Allt om Vins Gunilla Hultgren Karell.

2018 Kir-Yianni Assyrtiko, Grekland, nr 2338, 99 kr

Omdöme: Friskt med bra driv. Inslag av äpplen, citrusskal och liten längd i avslutningen. Gärna till rimmad lax med dillstuvad potatis.

2018 Alvarinho Contacto, Portugal, nr 6707, 120 kr

Omdöme: Elegant med ren, frisk och aptitretande smak. Stråk av persikor, melon och lime. Utmärkt till ugnsbakad torskrygg med räkor, pepparrot och skirat smör.

2018 Domaine Lalande Sauvignon Blanc, Frankrike, nr 75181, 79 kr

Omdöme: Aromatiskt med drag av av vinbär och fräscha citrustoner. Fint till en getostsallad med smörstekta krutonger.

2018 Masi Soave Levarie, Italien, nr 6997, 89 kr

Omdöme: Här finns en lättsam citruston, stråk av päron och ett litet stråk av mandel. Testa tillsammans med en vegetarisk pizza.

2015 Torres Gran Sangre de Toro Reserva, Spanien, nr 2686, 99 kr

Omdöme: Klassiker i utvecklad stil med drag av saftig, mörk frukt, rostade toner och lite vanilj. Ekologiskt. Gott till exempelvis långkokta lammlägg med rostade rotsaker.

2018 Mas Janeil Le Petit Pas, Frankrike, nr 79687, 105 kr

Omdöme: Finess och koncentration. Drag av skogsbär och mörka frukter, krydda och violpastiller. Testa till wallenbergare med potatismos och gröna ärtor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!