Vi har plockat ut 5 flaskor rött vin som Gunilla Hultgren Karell tidigare har rekommenderat.
Vi har plockat ut 5 flaskor rött vin som Gunilla Hultgren Karell tidigare har rekommenderat. Foto: alexugalek - stock.adobe.com

5 italienska röda favoriter under 100 kronor

Vi har plockat ut fem flaskor rött vin från Italien som kostar under 100 kronor på Systembolaget. Allt om Vins expert Gunilla Hultgren Karell har tidigare rekommenderat dem. 

2010 Copertino Riserva, Apulien, nr 2077, 89 kr

Omdöme: Robust och ursprungstypiskt vin med mogen smak. Drag av torkad frukt, lite läder, kryddor och tobak. Gott till en mustig lasagne.

2018 La Corte del Pozzo Bardolino, Venetien, nr 2340, 89 kr   

Omdöme: Lättsamt och friskt med toner av bär, viol och en liten syrlig fräschör. Ekologiskt. Till pizzakvällen.

2018 Chianti del Barone Ricasoli, Toscana, nr 2700, 95 kr  

Omdöme: Generöst fruktigt med tydliga körsbärstoner, lätt krydda och bra friskhet. Gärna till prosciuttofyllda fläskrulader med skysås och rostad potatis.

2018 Rosso Conero, nr 2095, Marche, 99 kr

Omdöme: Inbjudande och generöst kryddig smak med drag av moreller, örter och lite lakrits. Passar en krämig pasta carbonara.

2018 Nespolino Sangiovese, Emilia-Romagna, nr 74128, 79 kr

Omdöme: Trevligt ekovin i frisk stil med drag av körsbär, lakrits och viss krydda. Passar finfint till en italiensk buffé.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!