Vi har plockat ut 5 stycken flaskor med alkoholfria alternativt till öl, vin och bubbel.
Vi har plockat ut 5 stycken flaskor med alkoholfria alternativt till öl, vin och bubbel. Foto: sebra - stock.adobe.com

5 alkoholfria favoriter – öl, vin och bubbel

Vi har plockat ut fem stycken flaskor med alkoholfria alternativ till öl, vin och bubbel som Allt om Vins Gunilla Hultgren Karell tidigare har tipsat om. 

Arc-en-Ciel Vin de Rosé Mousseux, Frankrike, nr 1932, 59 kr 

Omdöme: Rosébubbel med lättsam fräschör i torr stil. Drag av röda bär och syrlig eftersmak. Fint som apéritf tillsammans med salta tilltugg. 

Leitz Eins Zwei Zero Riesling, Tyskland, nr 11901, 69 kr

Omdöme: Vitt alkoholfritt vin med bra druvkaraktär. Stråk av krispia äpplen, citrus och en lätt, balanserad sötma. Passar utmärkt till färska skaldjur.

Nosecco, Frankrike, nr 1982, 47 kr

Omdöme: Halvtorrt alkoholfritt bubbel med blommig ton, inslag av honung och citrus. Servera väl kylt till en sallad med chilimarinerade räkor.

Sigtuna Non Alco Pale Ale, Sverige, nr 1975, 16:90 (33 cl)

Omdöme: Alkoholfritt öl med fräsch, aromatisk och lite knäckig smak. Behaglig beska och med stråk av grape och pomerans. Gärna till fläskrulader fyllda med bacon och purjo. 

Mikkeller Weird Weather Non-Alcoholic IPA, Belgien, nr 1956, 21:90 (33 cl)

Omdöme: Alkoholfritt öl med drag av tropiska frukter, läskande citrustoner och balanserad beska. Gärna till ugnsrostade rotfrukter med parmesancrème.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!