Portugal producerar många friska vita toppviner. Dessa tre har alla fått ett högt betyg i magasinet Allt om Vin.
Portugal producerar många friska vita toppviner. Dessa tre har alla fått ett högt betyg i magasinet Allt om Vin. Foto: Adobe Stock

3 vita fräscha toppviner från Portugal

Varje år provar Allt om Vins provningsgrupp samtliga viner på Systembolaget. Här är tre av de vita viner, två på flaska och ett på bag in box, från Portugal som fått högsta betyg (Fynd och Bra köp) i magasinets vintester.

2017 Provam Alvarinho, Portugal, nr 6425, 79 kr 

Fräsch, lätt blommig doft med fin, lättsam druvkaraktär. Bra, fruktren, lättgillad smak som funkar både som drink och till laxen. 

LÄS OCKSÅ: 9 favoritviner från Spanien och Portugal  

2016 Aphros Daphne, Portugal, nr 73605, 199 kr, beställningsvin

Djup, spännande både blommig och fruktig doft med inslag av ljunghonung. Intressant, komplex, ambitiös smak med fin balans som kan växa ytterligare. (Systembolaget säljer numera årgång 2017 av detta vin)

2017 Galodoro, Portugal, nr 2707, 179 kr (3 liter) 

Trevlig småblommig, lätt kryddig, doft med fräschör. Torr, frisk, bra smak med trevlig frukt och riktigt prydlig balans. (Systembolaget säljer numera årgång 2018 av detta vin)

LÄS OCKSÅ: Tre röda fynd under 80 kronor   

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!