Njut av tre goda röda fynd från Sydafrika till stekt fisk och annat gott.
Njut av tre goda röda fynd från Sydafrika till stekt fisk och annat gott. Foto: Stock Adobe

3 eldiga röda fynd från Sydafrika

Varje år provar Allt om Vins provningsgrupp samtliga viner på Systembolaget. Här är tre av de röda viner från Sydafrika som fått högsta betyg (Fynd!) i magasinets vintester. Alla tre passar fint till grillat mörkt kött och stekt fisk. 

2016 Kleine Zalze Vineyard Selection Pinotage, Sydafrika, nr 3198, 99 kr 

Klassisk pinotage i enkel men prisvärd stil. Blandade bär, tydliga tanniner och den så typiska rökigheten på topp. Bra för det här priset. 

2017 Stellenbosch Reserve Vanderstel, Sydafrika, nr 4638, 129 kr 

Här finns massor av mörk frukt och mynta i både doft och smak. Smakrikt och fylligt med markerade syror och glöd i eftersmaken.

LÄS OCKSÅ: Röda förstklassiga fynd från Italien 

2016 Org de Rac reserve Cabernet Sauvignon, Sydafrika, nr 2081, 139 kr

Fin representant för Sydafrika, med tobak, lakrits, körbär och fatkrydda i doft och smak. Aningen obalanserad alkohol med fin finish. 

Fynd - ett vin som fått högsta betyg i Allt om Vins magasin

I de vintester som publiceras i varje nummer av Allt om Vins magasin innebär Fynd! att vinet fått det allra högsta betyget. Detta är ett så kallat prisvärde som bedöms utifrån den internationella prisnivån, vinets ålder med mera. Övriga betyg i magasinet är Bra köp, Prisvärt och Ej prisvärt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!